03 juli 2020

Publicatie NTvO: NOV-advies tegen grote kop en resurfacing metaal-op-metaal heupprothesen terecht

NTvO publiceerde het artikel Dutch advice not to use large head metal-on-metal hip arthroplasties justifiable – results from the Dutch Arthroplasty Register.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Liza van Steenbergen, Geke Denissen, Wim Schreurs, Wierd Zijlstra, Henk Koot en Rob Nelissen. Zij concludeerden dat MoM heupprothesen met een grote femurkop duidelijk slechter presteren dan conventionele heupprothesen; vooral bij vrouwen. Het NOV-advies om deze prothesen niet meer te plaatsen (2012) is terecht. Er zijn vrijwel geen MoM heupprothesen meer geplaatst na het uitbrengen van het advies.
Bekijk ook de NL samenvatting met infographic
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.