Expression of Interest

De Stichting LROI introduceert een Expression of Interest. Voor bepaalde onderzoeksgebieden is door meerdere groepen interesse getoond in data uit de LROI. Om deze onderwerpen op een eerlijke manier toe te wijzen, hebben we een procedure ontwikkeld. Onderzoeksgroepen kunnen kenbaar maken dat ze geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van onderzoek naar een specifiek onderwerp. Dit noemen we een Expression of Interest.

Het topic van de eerste Expression of Interest is Robot Assisted Surgery, waarbij aanvragen zo nodig zullen worden verdeeld voor totale knieprothesen, unicondylaire knieprothesen en totale heupprothesen.

Als meerdere onderzoeksgroepen interesse hebben getoond in hetzelfde onderwerp, moeten zij samenwerken in consortia. Alle deelnemers aan een consortium verklaren een actieve bijdrage te leveren aan het LROI onderzoeksproject. Het doel hiervan is om samenwerking te bevorderen en krachten te bundelen. Zo wordt een populair onderwerp niet toegewezen aan één enkele onderzoeksgroep en wordt het beste resultaat bereikt.

Daarnaast is het te allen tijde mogelijk om een lokaal onderzoek te starten met data van het eigen centrum (ziekenhuiscohort).

Procedure
  • Orthopedisch chirurgen, onderzoekers en externe instanties kunnen een Expression of Interest indienen voor LROI onderzoek op basis van LROI-data. Dat kan met dit formulier
  • Na het verstrijken van de deadline bespreekt de Wetenschappelijke Adviesraad (WAR) van de LROI of er overlap is tussen de ingediende Expressions of Interest. De WAR adviseert het LROI bestuur over het samenvoegen van onderzoeksgroepen tot één of meerdere consortia voor een specifiek onderzoekstopic.
  • Een consortium wordt gevormd voor een specifiek topic/onderzoeksvraag en de leden verklaren actief deel te nemen aan het LROI onderzoeksproject. Het consortium ontwikkelt een LROI onderzoeksvoorstel en dient deze volgens de gebruikelijke procedure in bij de LROI.
  • Het LROI onderzoeksvoorstel wordt volgens de gebruikelijke procedure beoordeeld.
  • Een consortium blijft in stand totdat het goedgekeurde LROI onderzoeksvoorstel uitgevoerd en gepubliceerd is.
Tijdspad
  • 2 september 2024 14.00 uur: deadline indienen Expression of Interest
  • 13 januari 2025 14.00 uur: volledige LROI onderzoeksaanvraag indienen


Beschikbare downloads


Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.