Hoogleraar

Dr. Wim Schreurs is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar landelijke registratie orthopedische interventies en operatieve verrichtingen aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Deze bijzondere leerstoel is een initiatief van de NOV met als doel meer aandacht voor de verbetering van de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van het gebruik van orthopedische interventies in onderwijs en onderzoek. Het is de eerste en enige leerstoel op dit gebied in Nederland.

Dr. Wim Schreurs (1957) studeerde Geneeskunde aan de Radboud Universiteit en behaalde in 1988 zijn arts-examen. In 1988 legde hij ook het Amerikaanse artsen examen (ECFMG) af. Aansluitend werkte hij als onderzoeker in het Laboratorium voor Experimentele Orthopedie in het Radboudumc.
In 1994 promoveerde hij op Onderzoek naar Revisiechirurgie van gefaalde heupprothesen. Van 1990 tot 1996 volgde hij de opleiding tot Orthopedisch Chirurg en de opleiding Orthopedie aan het Radboudumc. Sindsdien is hij staflid Orthopedie bij het Radboudumc.
In het document 'Overzicht NOV LROI activiteiten - Hoogleraar Wim Schreurs' worden alle activiteiten van prof. dr. Wim Schreurs in 2020 op een rij gezet.

Interview magazine LROI 2023
Interview magazine LROI 2020
Interview magazine LROI 2019

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.