Vragen en tips

We hebben een aantal vragen over de registratie voor u op een rijtje gezet:

Ik krijg vaak de foutmelding 'something went wrong'
U doet niets fout. Vaak komt dit doordat u de applicatie in Internet Explorer heeft geopend. Helaas levert dat in sommige ziekenhuizen problemen op doordat bepaalde scripts geblokkeerd worden. Probeer het eens in Google Chrome of Firefox; meestal lost dat veel problemen op.
Moet ik kop-halsprothesen (KHP) of hemiprothesen ook registreren?
Ja, u moet alle heupprothesen in de registratie meenemen, dus ook Kop-Hals prothesen (hemiprothesen).
Moet ik een hemi-knieprothese ook registreren?
Ja, dit type knieprothese valt onder unicondylaire prothese.
Wat vul ik in bij BIG-nummer hoofdoperateur en assistent-chirurg?
Het BIG-nummer hoofdoperateur is voor intern gebruik. Met behulp van de code kan de orthopedisch chirurg later de gegevens van zijn patiënten terugzien en spiegelen aan bijvoorbeeld de gegevens van zijn collega's (in dezelfde instelling). De BIG-code wordt geëncrypteerd (versleuteld) opgeslagen zodat dit nummer alleen in uw ziekenhuis ontsleuteld kan worden. Het BIG-nummer van de assistent-chirurg kan ook ingevuld worden. Als er geen assistent-chirurg betrokken is bij de operatie, dan laat u dit veld leeg.
Moet ik een sleeve, spacer, head adapter, augmentation block, cement stop, neck, wedge, stemextension etc. registreren?
Nee, deze onderdelen hoeft u niet te registreren. U registreert alleen de zogenoemde basiscomponenten en het cement. Welke componenten dit zijn ziet u in het overzicht: welke componenten moet ik registreren?
Hoe registreer ik een amputatie na een implantaat?
Via het revisieformulier. Bij het item Type revisie kiest u voor ander type revisie en u vult in het vrije tekstveld daaronder in dat het om een amputatie gaat.
Valt een botplugje voor het femurrichtkanaal, gemaakt van patiënt-eigen bot(resten), onder een autograft?
Nee, een botplugje van eigen bot(resten) hoeft u niet onder autograft te registreren.
Na het invoeren van een PROM staat deze nog niet bij de patiënt
De koppeling van de PROM aan de patiënt gebeurt elke nacht. Het klopt dus dat u de PROM niet direct in de database terugvindt.
De barcode van een product wordt niet herkend
Heeft u al gecontroleerd of het bijvoorbeeld geen schroefje, augmentatie blok, spacer is? Deze onderdelen hoeft u niet te registreren. Als het een component is dat wél geregistreerd moet worden, stuur dan even een bericht met een scan van de barcode naar lroi@orthopeden.org. Wij voegen het productnummer dan toe aan de database.
De LROI geeft aan dat het BSN nummer al bekend is, maar ik kan de patiënt niet vinden.
Het komt wel eens voor dat een patiënt is ingevoerd met een verkeerd patiëntnummer (bijvoorbeeld door twee cijfers om te draaien). U kunt de bestaande patiënt dan niet vinden en wilt een nieuwe patiënt aanmaken. Dan geeft de LROI aan dat het BSN nummer al bekend is.
U kunt de patiënt terugvinden door op Uitgebreid zoeken te klikken en vervolgens te zoeken op geboortedatum en geslacht van de patiënt. In principe vindt u de patiënt dan terug met het verkeerd ingevoerde patiëntnummer.


Beschikbare downloads


Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.