Registreren

De patiënt- en operatiegegevens die de orthopedische instellingen registreren zijn die van heup-, knie-, enkel-, schouder-, elleboog-, pols-, vinger- en duimprothesen. Daarnaast registreren zij de PROMs heup, knie en schouder in de LROI.
In het LROI-portaal kunt u de data invoeren, terugzoeken (voor analyses), data uploaden, data exporteren, het LROI-dashboard raadplegen en kwaliteitsrapporten bekijken.

Data invoeren

Als u data wilt invoeren, heeft u een LROI-account nodig. Deze kunt u aanvragen bij de LROI. Het invoeren van gegevens in de LROI kan via Internet Explorer (vanaf IE 10), Chrome en Firefox. Alle informatie over het invoeren van data vindt u in de Handleiding data-invoer LROI.

PROMs-portaal
De PROMs gegevens verzamelen we via het PROMs-portaal. In dit portaal kunt u digitale vragenlijsten bij uw patiënt afnemen, of de papieren vragenlijsten handmatig invoeren. Meer informatie over het aanleveren van PROMs-portaal vindt u op de pagina PROMs.
Data upload en databroker
Het is mogelijk om data vanuit het ziekenhuis informatie systeem (ZIS) naar de LROI te sturen. Voor deze optie is een zogenaamde databroker ontwikkeld. In het proces kunt u de data uploaden en krijgt u direct feedback of de data volledig en correct genoeg zijn om naar de LROI te versturen. Dit voorkomt dat u verkeerde gegevens upload naar de LROI. De gegevens worden versleuteld voordat deze naar de LROI worden toegestuurd. Dit voorkomt dat patiëntgegevens in verkeerde handen vallen.
Vragen over registratie
De meest voorkomende vragen over registratie hebben we voor u op een rijtje gezet bij de vragen en tips. De componenten die u moet registreren vindt u in het document Welke componenten moet ik registreren?
In het document Aandachtspunten bij definities van primaire en revisie-ingrepen vindt u specifieke informatie over deze definities.
Uitgebreid zoeken en exporteren
In het LROI-portaal kunt u, als uw account hiervoor rechten heeft, uitgebreide zoekopdrachten instellen. Van het resultaat van een zoekopdracht wordt ’s nachts een overzicht gemaakt dat u kunt exporteren naar Excel. U ziet direct hoeveel ingrepen in het overzicht voorkomen. Vanaf de volgende morgen kunt u het Excel-document downloaden. Een aantal algemene zoekopdrachten staan standaard voor u klaar.

Er is geen cursus nodig om de gegevens in de LROI in te voeren, maar we geven graag advies. In het document Methodologie voor verzameling van LROI-data wordt beschreven hoe de dataverzameling plaatsvindt en hoe de LROI-dataset is opgebouwd. Heeft u vragen of suggesties, neem dan contact met ons op via lroi@orthopeden.org.

Beschikbare downloads


Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.