19 december 2023

Publicatie in Acta Orthopaedica: Hogere kans op revisie bij achterste kruisband-opofferende ongecementeerde totale knieprothesen, met name door aseptische loslating

Op 13 december 2023 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel Increased risk of aseptic loosening for posterior stabilized compared with posterior cruciate-retaining uncemented total knee replacements: a cohort study of 13,667 knees from the Dutch Arthroplasty Registry online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Raymond Puijk, Inger Sierevelt, Bart Pijls, Anneke Spekenbrink-Spooren en Peter Nolte. Zij concludeerden dat dit onderzoek laat zien dat het totale aantal revisies binnen 10 jaar hoger was in de groep met posterior-stabilized prothesen in vergelijking met de cruciate-retaining prothesen. Dit verschil werd voornamelijk veroorzaakt door het aantal revisies als gevolg van aseptische loslating. Deze bevindingen kunnen chirurgen helpen bij de  keuze tussen een cruciate-retaining of posterior-stabilized ongecementeerde totale knieprothesesysteem.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.  
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.