22 november 2023

Publicatie in The Journal of Arthroplasty: Totale knieprothese werkt anders uit bij plaatsing na een trauma dan vanwege artrose

Op 19 augustus 2023 publiceerde The Journal of Arthroplasty het artikel Total Knee Arthroplasty in the Post-Traumatic Knee: Revision Risks and Functional Outcomes Compared to Osteoarthritic Knees. A Report of Primary Procedures From the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Jiwanjot Singh, Rachid Rassir, Inger Sierevelt, Oussama van Geene, Maarten Rademakers, Anneke Spekenbrink-Spooren en Peter Nolte. Zij concludeerden dat patiënten met een totale knieprothese na een trauma een hoger risico op revisie lijken te hebben dan patiënten met een totale knieprothese vanwege artrose. Patiënten met een totale knieprothese vanwege artrose hadden één jaar na de operatie juist meer pijnverlichting en functieverbetering. Dit onderzoek biedt inzicht in de uitkomsten van totale knieprothesen na een trauma. Zo kunnen patiënten beter begrijpen welke risico’s en voordelen van een knieprothese zij kunnen verwachten.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.