14 november 2023

Publicatie in Acta Orthopaedica: Geen verschil in kans op re-revisie tussen enkel- en dubbel-antibioticumgeladen botcement bij heup- en knierevisie-ingrepen

Op 20 september 2023 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel Risk for re-revision and type of antibiotic-loaded bone cement in hip or knee arthroplasty revisions: report of the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Koen Bos, Anneke Spekenbrink-Spooren, Peter Croughs, Sita Bierma-Zeinstra, Max Reijman en Jakob van Oldenrijk. Zij concludeerden dat er geen verschil is in de kans op een re-revisie bij het gebruik van dubbel of van enkel antibioticumgeladen botcement in Nederland bij patiënten die een gecementeerde heup- of knie-revisie-ingreep zonder infectie ondergaan. Ook de kans op een re-revisie vanwege een infectie is niet verschillend. Een beschermend effect van het preventieve gebruik van dubbel antibioticumgeladen botcement bij heup- en knie-revisie-ingrepen zonder infectie kon niet worden bevestigd.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.