23 oktober 2023

Publicatie in NTvG: De schouderprothese in de afgelopen 7 jaar – steeds vaker toegepast met goed resultaat

Op 11 september 2023 publiceerde NTvG het artikel De schouderprothese in de afgelopen 7 jaar online.

Het artikel is geschreven op basis van LROI-data door Taco Gosens, Anne Karelse, Liza van Steenbergen en Anouk Giesberts. Zij concludeerden dat de schouderprothese als behandeling voor diverse schouderproblemen kan worden ingezet met een laag risico op complicaties en een grote kans op pijnvermindering en langdurig behoud van de prothese. Daarbij verbetert een schouderprothese de kwaliteit van leven en is de behandeling kosteneffectief. Het is daarbij wel belangrijk om de juiste indicatie te stellen met oog voor diverse psychosociale factoren. Het individuele eindresultaat is afhankelijk van patiëntfactoren, zoals de onderliggende schouderaandoening, algemene conditie, activiteit en verwachtingen. Ook het type prothese en de chirurgische expertise en ervaring spelen hierbij een rol.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.