10 oktober 2023

Publicatie in Acta Orthopaedica: Gebruik van ongecementeerde korte stelen bij totale heupprothesen in Australië en Nederland

Op 31 augustus 2023 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel Short-stem hip arthroplasty in Australia and the Netherlands: a comparison of 12,680 cases between the Australian Orthopaedic Association National Joint Replacement Registry (AOANJRR) and the Dutch Arthroplasty Register (LROI) online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Mirthe van Veghel, Gerjon Hannink, Peter Lewis, Carl Holder, Liza van Steenbergen en Wim Schreurs. Zij concludeerden dat ondanks verschillen in patiëntpopulatie totale heupprothesen met een ongecementeerde korte steel in Australië en Nederland vergelijkbare en acceptabele revisiepercentages lijken te hebben. Het vergelijken van THP’s met een ongecementeerde korte steel tussen Australië en Nederland geeft meer inzicht in het gebruik en de kans op revisie van deze relatief zeldzame soort prothese. In een vervolgstudie zal bekeken worden of korte stelen daadwerkelijk botbesparend zijn.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.