03 oktober 2023

Publicatie in Acta Orthopaedica: Totale heupprothese direct na heupfractuur versus totale heupprothese na osteosynthese na heupfractuur: geen verschil in kans op revisie

Op 31 juli 2023 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel Revision risk of salvage compared with acute total hip arthroplasty following femoral neck fracture: an analysis from the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Peter Schmitz, Gerjon Hannink, Matthijs Somford, Wim Schreurs en Job van Susante. Zij concludeerden dat er geen verschil gevonden is in de kans op een revisie tussen een totale heupprothese als hersteloperatie na een gefaalde osteosynthese en een direct geplaatste totale heupprothese vanwege een fractuur. Wel is er een hogere kans op een revisie door een infectie bij een totale heupprothese als hersteloperatie, dan bij een direct geplaatste totale heupprothese vanwege een fractuur. Deze informatie is belangrijk in de beslissing voor de juiste behandeling van heupfracturen.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.