04 september 2023

Publicatie in The Bone & Joint Journal: Anterosuperieure versus deltopectorale benadering voor primaire reverse totale schouderprothese

Op 1 september 2023 publiceerde The Bone & Joint Journal het artikel Anterosuperior versus deltopectoral approach for primary reverse total shoulder arthroplasty online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Arno Macken, Arnela Haagmans-Suman, Anneke Spekenbrink-Spooren, Arthur van Noort, Michel van den Bekerom, Denise Eygendaal en Geert Buijze. Zij concludeerden dat de chirurgische benadering die wordt gebruikt voor het plaatsen van een reverse totale schouderprothese geen invloed had op de overleving van het implantaat of het revisiepercentage voor instabiliteit of loslating van het glenoïd. Deze resultaten geven aan dat het gebruiken van een van de twee benaderingen geen grotere kans op revisies geeft. Dit kan zorgverleners helpen bij het plannen van een schouderprothese; de keuze voor een benadering kan gebaseerd worden op andere factoren die één van de twee benaderingen gunstiger zouden kunnen maken. 

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.