05 juni 2023

Publicatie in PLOS ONE: Koppeling van twee nationale databases: Landelijke Registratie Orthopedische Interventies en Stichting Farmaceutische Kengetallen

Op 8 maart 2023 publiceerde PLOS ONE het artikel Data linkage of two national databases: Lessons learned from linking the Dutch Arthroplasty Register with the Dutch Foundation for Pharmaceutical Statistics online.

Het onderzoek is gefinancierd met LROI-subsidie en uitgevoerd met LROI-data door Heather van Brug, Frits Rosendaal, Liza van Steenbergen, Rob Nelissen en Maaike Gademan. Zij concludeerden dat na het selecteren van de juiste variabelen om op te koppelen, het controleren van de beschikbaarheid van data, de interne validiteit, de representativiteit, en de externe validatie, dat de koppelingskwaliteit in de op patiëntpostcode en LMWH gekoppelde data goed genoeg was voor het gebruik binnen hun onderzoek.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.