23 december 2022

Publicatie in Journal of Knee Surgery: Minder kans op revisie van mediale halve knieprothese bij gebruik van nieuw instrumentarium

Op 19 september 2022 publiceerde Journal of Knee Surgery het artikel Reduced 5-Year Risk for Revision Of The Oxford UKA Using New Instrumentation Versus Conventional Instrumentation; A Registry Study Of 12,867 UKAs online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Stephan van Langeveld, Stein Janssen, Koen Koenraadt, Leon Elmans, Liza van Steenbergen en Rutger van Geenen. Zij concludeerden dat de kans op revisie lager is bij halve knieprothesen die geplaatst zijn met het nieuwe instrumentarium. Mogelijk is dit het gevolg van een verbeterde alignment van de prothese. Dit nieuwe instrumentarium zou kunnen helpen in het verder verlagen van de hogere kans op revisie van halve knieprothesen, ten opzichte van totale knieprothesen.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.