23 december 2022

Publicatie in Biostatistics: Detectie van suboptimale prestaties met de CGR-CUSUM chart

Op 19 september 2022 publiceerde Biostatistics het artikel CGR-CUSUM: A continuous time generalized rapid response cumulative Sum Chart online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Daniel Gomon, Hein Putter, Rob Nelissen en Stéphanie van der Pas. Zij concludeerden dat het met de CGR-CUSUM mogelijk is om continu de kwaliteit van geleverde zorg te monitoren, waarbij de meest actuele informatie direct zichtbaar is. Daarnaast is het niet nodig om van tevoren vast te stellen wat de verwachte toename in het aantal revisies zal zijn bij suboptimaal presterende zorgaanbieders. Dit zorgt niet alleen voor veel snellere detectie van problemen, maar brengt ook onderliggende oorzaken voor de toename in revisies aan het licht.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.