20 december 2022

Publicatie in Journal of Orthopaedic Surgery: Gebruik van halve knieprothesen bij zorgaanbieders is afhankelijk van volume en leverancier

Op 12 december 2022 publiceerde Journal of Orthopaedic Surgery het artikel Nationwide partial knee replacement uptake is influenced by volume and supplier – A Dutch arthroplasty register study online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Iris Koenraadt-van Oost, Koen Koenraadt, Alexander Hoorntje, Liza van Steenbergen, Stefan Bolder en Rutger van Geenen. Zij concludeerden dat het volume knieprothese-ingrepen per zorgaanbieder en het hebben van een leverancier van totale knieprothesen die ook een veelgebruikte halve knieprothese aanbiedt, samenhangt met het vaker plaatsen van een halve knieprothese. Vooral zorgaanbieders met een laag volume knieprothesen plaatsen minder vaak een halve knieprothese als de leverancier van hun totale knieprothese geen veelgebruikte halve knieprothese aanbiedt.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.