08 november 2022

Vacature voor datamanager/onderzoeker

Bij de Landelijke Registratie Orthopedische Interventies (LROI) werken we voortdurend aan het verbeteren van de kwaliteit van orthopedische interventies,  waaronder gewrichtsprothesen en kinderorthopedische behandelingen (klompvoet). Uitdagingen waar wij ons binnen de LROI mee bezighouden betreffen onder andere het realiseren van een continu proces van feedback over de resultaten van in Nederland gebruikte gewrichtsimplantaten; zowel op prothese-niveau (‘wat is de levensduur van de ene prothese ten opzichte van een andere?’) als op afdelingsniveau (‘hoe zijn de resultaten van een afdeling ten opzichte van die van andere ziekenhuizen?’).  Daarnaast speelt de LROI een belangrijke rol bij het bewaken van de veiligheid van gewrichtsimplantaten. In het geval van het terugroepen van een bepaald type implantaat, bijvoorbeeld na fabricagefouten, kan door de ziekenhuizen direct een overzicht worden gemaakt van de patiënten bij wie het betreffende implantaat is  geplaatst. Meer informatie over de LROI vind je op www.lroi.nl.
De LROI is opgezet door en wordt aangestuurd vanuit de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV). De NOV is de wetenschappelijke vereniging van orthopedisch chirurgen in Nederland en heeft ruim 1475 leden. Zie www.orthopeden.org

Functiebeschrijving: 
Word jij enthousiast van het opzetten en onderhouden van registraties binnen de orthopedische zorg en het inzichtelijk maken van de kwaliteit van deze zorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Als datamanager/onderzoeker werk je met collega’s aan verwerking, beheer en documentatie van LROI-gegevens. Een belangrijk deel van je taken betreft het onderhoud en verduurzaming van de dataset (bijv. door implementatie van SNOMED, de Diagnosethesaurus en zorginformatiebouwstenen (zibs)), het onderhouden van zorgprocesschema’s en het initiëren van aanpassingen die helpen de LROI-applicatie efficiënter toe te passen. Daarnaast ben je betrokken bij het opzetten, uitbouwen en beheren van de onderzoeksdatabase van de LROI (in SAS Enterprise Guide (EG)) en het visueel maken van deze gegevens via het LROI-dashboard (in Power BI). Je werkt in het team samen met een andere datamanager en onderzoekers. 

Functie-eisen:
Herken jij je in onderstaand profiel?     
•    Relevant HBO of WO werk- en denkniveau; 
•    Ervaring in een soortgelijke functie is een pre, maar geen must, binnen de LROI zijn voldoende scholingsmogelijkheden om je de functie eigen te maken;
•    Ervaring met SAS EG en Power BI is een pre;
•    Ervaring met het ophalen van gebruikerswensen en vertaling hiervan naar (technische) specificaties; 
•    Systematisch en efficiënt werken;
•    Sterk analytisch vermogen en oplossingsgericht;
•    Affiniteit met de gezondheidszorg, en in het bijzonder met orthopedische chirurgie, is een pre;
•    Teamspeler;
•    Gemotiveerd en zelfstandig.

Arbeidsvoorwaarden:
Het betreft een dienstverband voor gemiddeld 0.8 – 1.0 fte. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Je komt te werken in een fijn team met veel ervaring en kennis. Leren, van elkaar maar zeker ook via scholing, staat bij de LROI hoog in het vaandel. 

Nadere informatie:
Ben je enthousiast over deze functie en wil je ons team komen versterken, stuur dan je sollicitatiebrief en cv vóór 1 december 2022 naar lroi@orthopeden.org. Heb je aanvullende vragen en wil je meer weten? Neem dan contact op met Geke Denissen, directeur LROI, via 073-7003420. 
 
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.