08 augustus 2022

Publicatie in BMJ Quality & Safety: Leidt een kwaliteitsinterventie voor totale heup- en knieprothesen tot betere uitkomsten en gerichte verbeterinitiatieven?

Op 22 juni 2022 publiceerde BMJ Quality & Safety het artikel Effectiveness of a multifaceted quality improvement intervention to improve patient outcomes after total hip and knee arthroplasty: a registry nested cluster randomised controlled trial online.

Het onderzoek is gefinancierd met LROI-subsidie en uitgevoerd met LROI-data door Peter van Schie, Leti van Bodegom-Vos, Tristan Zijdeman, Rob Nelissen en Perla Marang-van de Mheen. Zij concludeerden dat een kwaliteitsinterventie – maandelijks feedback met educatie over de interpretatie en een toolbox met verbeterinitiatieven – om de kwaliteit van orthopedische zorg rond totale heup- en knieprothesen te verbeteren leidt tot een verbetering van de uitkomsten voor de patiënt. Deze verbetering werd mogelijk veroorzaakt doordat bijna alle zorgaanbieders met interventie gerichte initiatieven implementeerden voor het verbeteren van de kwaliteit van orthopedische zorg. Deze kwaliteitsinterventie kan dienen als een model voor toekomstige verbeterinitiatieven.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.
}