29 juli 2022

Publicatie in General Hospital Psychiatry: Mate van pijn, angst of depressie voorafgaand aan een totale knieprothese en de kans op revisie voor een minder verklaarbare reden

Op 9 juli 2022 publiceerde General Hospital Psychiatry het artikel Do symptoms of anxiety and/or depression and pain intensity before primary total knee arthroplasty influence reason for revision? Results of an observational study from the Dutch arthroplasty register in 56,233 patients online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Juliette Sorel, Jacobien Oosterhoff, Birit Broekman, Ruurd Jaarsma, Job Doornberg, Frank IJpma, Paul Jutte, Anneke Spekenbrink-Spooren, Maaike Gademan en Rudolf Poolman. Zij concludeerden dat de resultaten van deze studie laten zien dat pijn voorafgaand aan de operatie bij patiënten die een primaire TKP ondergaan in verband kan worden gebracht met een hoger risico op een revisie-ingreep voor een minder verklaarbare reden. Verder onderzoek is nodig om de invloed van psychosociale factoren als symptomen van angst of depressie op het resultaat van een primaire TKP te bekijken.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.