06 januari 2022

Publicatie in Wetenschap in Beweging: Eerste en tweede revisie van metaal-op-metaal resurfacing heupprothesen bij jonge patiënten

Op 21 december 2021 publiceerde Wetenschap in Beweging het artikel Getting it right the first or second time? First and second revisions of metal-on-metal hip resurfacing prostheses compared to non-metal-on-metal total hip prostheses in young Dutch patients online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Anneke Spekenbrink-Spooren, Liza van Steenbergen, Geke Denissen, Wierd Zijlstra, Rob Nelissen en Wim Schreurs. Zij concludeerden dat MoM RHP’s, gekeken naar de overleving van de primaire prothese, geen betere optie zijn dan niet-MoM THP’s voor jonge patiënten – vooral niet voor vrouwen. Het tweede revisiepercentage van MoM RHP’s is echter lager in vergelijking met niet-MoM THP’s bij zowel mannelijke als vrouwelijke patiënten.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic. 
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.