09 juli 2021

Jaarrapportage 2021 online!

De nieuwe jaarrapportage staat online! Hierin vindt u weer veel informatie over prothesen van de heup, knie, schouder, elleboog, enkel, pols en vinger, geplaatst in Nederland tot en met 2020. 

Het is dit jaar voor het eerst gelukt om de jaarrapportage al vóór de zomer te realiseren! 

Dit betekent wel dat het compleetheidsonderzoek nog niet is afgerond. De resultaten hiervan zullen na de zomer worden toegevoegd.

COVID-19
2020 is voor iedereen een bijzonder jaar geweest, ook voor de LROI. Voor het eerst zien we een daling in het aantal geregistreerde ingrepen. Zo zijn er in 2020 een kleine 37.000 heupingrepen geregistreerd, ten opzichte van ruim 43.000 heupingrepen in 2019. Het aantal geregistreerde knie-ingrepen was een kleine 27.000 in 2020, ten opzichte van zo’n 34.000 in 2019. We zullen de gevolgen van COVID-19 op geregistreerde prothese-ingrepen blijven volgen.

Wat is nieuw?
De overleving van primaire prothesen is weer met een jaar uitgebreid. Voor heup- en knieprothesen geven we de overleving binnen 12 jaar weer en voor schouderprothesen binnen 6 jaar. De overleving binnen 5 jaar van elleboogprothesen is dit jaar nieuw. Ook zijn de gemiddelde PROM scores dit jaar weergegeven naar ASA-score.

Een rapportage als deze is mogelijk dankzij de inzet van iedereen die bijdraagt aan de registratie van orthopedische implantaten. Wij danken u daarvoor heel hartelijk!

Heeft u vragen of suggesties? Wij horen het graag via LROI@orthopeden.org.

Bekijk de rapportage-website.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.