14 juni 2021

Publicatie Acta Orthopaedica: Verschil in incidentie van re-revisie na eerste revisie van een totale knieprothese bij verschillende reden voor eerste revisie

Op 14 mei 2021 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel Reasons for revision are associated with rerevised total knee arthroplasties: an analysis of 8,978 index revisions in the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Maartje Belt, Gerjon Hannink, José Smolders, Anneke Spekenbrink-Spooren, Wim Schreurs en Katrijn Smulders. Zij concludeerden dat na de eerste revisie van een TKP voor infectie ruim een kwart van de patiënten een re-revisie onderging binnen 8 jaar, waarvan een substantieel deel wéér vanwege infectie plaatsvond. Deze resultaten onderstrepen de complexiteit van het behandelen van infecties. Daarnaast werden ook TKP’s die in eerste instantie gereviseerd werden vanwege stijfheid of instabiliteit, relatief vaak opnieuw gereviseerd. Dit duidt erop dat ook deze klachten lastig te behandelen zijn.

Bekijk de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.