09 april 2021

Publicatie PLoS ONE: Overleving en redenen voor revisie van de ongecementeerde Symax heupsteel

Op 12 maart 2021 publiceerde PLoS ONE het artikel Survival and reasons for revision of the uncemented Symax hip stem: A Dutch Arthroplasty Register study online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Dennis Kruijntjens, Sander van Kuijk, Liza van Steenbergen, Liesbeth Jutten, Chris Arts en René ten Broeke. Zij concludeerden dat de revisiepercentages van de Symax heupsteel vergelijkbaar zijn met die van de best presterende ongecementeerde totale heupprothesen in Nederland. Een primaire diagnose van een acute fractuur, en een eerdere operatie aan de aangedane heup in de voorgeschiedenis waren geassocieerd met een hogere kans op revisie van deze steel. Het wordt dan ook afgeraden de Symax heupsteel te gebruiken bij deze patiënten. 
Bekijk de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.