06 april 2021

Publicatie Acta Orthopaedica: Cumulatieve 10-jaars revisierisico’s totale knie- en heupprothese

Op 22 januari 2021 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel Population-based 10-year cumulative revision risks after hip and knee arthroplasty for osteoarthritis to inform patients in clinical practice: a competing risk analysis from the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Maaike Gademan, Liza van Steenbergen, Suzanne Cannegieter, Rob Nelissen en Perla Marang-Van De Mheen. Zij concludeerden dat de cumulatieve 10-jaars revisierisico’s met name aanzienlijk zijn op jongere leeftijd voor TKP en THP, ongeacht geslacht en fixatietype. Deze informatie kan behandelaars helpen om samen met patiënten een genuanceerde afweging te maken wat de optimale timing van de primaire operatie is.

Bekijk de NL samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.