18 januari 2021

Publicatie Acta Orthopaedica: Laag revisiepercentage na totale heupprothese met dual mobility cup na heupfractuur

Op 11 november 2020 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel Low revision rate of dual mobility cups after arthroplasty for acute hip fractures: report of 11,857 hip fractures in the Dutch Arthroplasty Register (2007–2019) online.
Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Esther Bloemheuvel, Liza van Steenbergen en Bart Swierstra. Zij concludeerden dat het gebruik van de dual mobility cup is toegenomen bij THP’s na een heupfractuur. Het revisiepercentage van de cup binnen 5 jaar voor THP’s met een dual mobility cup en een standaard (unipolaire) cup, was vergelijkbaar.

Bekijk de NL samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.