27 december 2020

Publicatie: Risico op vroege revisie-operatie na totale knieprothese bij obesitas-patiënten

Op 18 november 2020 publiceerde The Knee het artikel Is obesity associated with short-term revision after total knee arthroplasty? An analysis of 121,819 primary procedures from the Dutch Arthroplasty Register online.
Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Rachid Rassir, Inger Sierevelt, Liza van Steenbergen en Peter Nolte. Zij concludeerden dat patiënten met obesitas geen verhoogde kans op een vroege revisie-operatie hebben. Wel hebben zij een verhoogde kans op een vroege revisie-operatie voor infectie of voor het bijplaatsen van een knieschijfprothese.
Deze informatie kan gebruikt worden om patiënten met obesitas beter te informeren over de risico’s. Bekijk ook de NL samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.