02 december 2020

Jaarrapportage 2020 online!

De nieuwe jaarrapportage staat online! Hierin vindt u weer veel informatie over prothesen van de heup, knie, schouder, elleboog, enkel, pols en vinger, geplaatst in Nederland tot en met 2019. 

Wat is nieuw?
  • Vanaf nu is ook de overleving na een eerste revisie te zien; de tijd tussen de eerste en tweede revisie van de heup- of knieprothese.
  • De overleving van primaire prothesen is weer met een jaar uitgebreid. Voor heup- en knieprothesen geven we de overleving binnen 11 jaar weer en voor schouderprothesen binnen 5 jaar.
  • U vindt er nu ook de overleving van resurfacing heupprothesen op de middellange termijn. 
  • Van revisie-ingrepen aan de knie laten we kenmerken zien als de overleving per type revisie en redenen voor revisie binnen 3 jaar. 
  • De rapportage-website is vernieuwd. Uit de statistieken weten we dat het merendeel van de bezoekers de rapportage-website via desktop benadert. De afbeeldingen zijn inmiddels zo gedetailleerd dat we ervoor gekozen hebben om ons te richten op presentatie op groot scherm. De rapportage website is niet geschikt voor uw mobiele telefoon.
Een rapportage als deze is mogelijk dankzij de inzet van iedereen die bijdraagt aan de registratie van orthopedische implantaten. Wij danken u daarvoor heel hartelijk!

Heeft u vragen of suggesties? Wij horen het graag via LROI@orthopeden.org.

Bekijk de rapportage-website
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.