23 november 2020

Publicatie JHSE: Landelijke registers voor handoperaties

Op 17 november 2020 publiceerde Journal of Hand Surgery Europe het artikel Current national hand surgery registries worldwide online.

Het onderzoek is een internationale samenwerking, uitgevoerd met LROI-data door Konstantinos Vakalopoulos, Marianne Arner, Geke Denissen, Jeremy Rodrigues, Michael Schädel-Höpfner, Yngvar Krukhaug, Richard Page en Anne Lübbeke. Zij concludeerden dat het combineren van data van verschillende registers een goede manier is om voldoende groepsgrootte te creëren voor betrouwbare onderzoeksresultaten. Zo kunnen registers eraan bijdragen de resultaten van prothesen te monitoren en verschillende operatietechnieken met elkaar te vergelijken. Bekijk ook de NL samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.