23 november 2020

Nederlandse bijdrage ISAR-congres 2020

Recent vond het negende - maar eerste virtuele - congres van de International Society of Arthroplasty Registers (ISAR) plaats. Het werd dit jaar georganiseerd vanuit Australië. Met zo’n 200 deelnemers vanuit de hele wereld was het een groot succes. Nederland was vertegenwoordigd bij de online presentaties en de posterpresentaties.

Presentaties
  • Rachid Rassir: Increased short-term septic revision and secondary patellar resurfacing in obese patients undergoing total knee arthroplasty: a report of 121,819 primary procedures from the Dutch Arthroplasty Register 
  • Rinne Peters: ASA score and BMI were the strongest predictors for short-term revision after primary total hip arthroplasty 
  • Rinne Peters: Which patients improve most after total hip arthroplasty? Influence of patient characteristics on Patient Reported Outcome Measures (PROMs) of 22,357 THAs in the Dutch Arthroplasty Register (LROI) 
  • Martijn Kuijpers: Long-term follow-up of primary and revision hip arthroplasty in 1,049 patients younger than 50 years; results from a local register 
  • Anneke Spekenbrink: No difference in revision rate after primary total knee arthroplasty with or without patella component 
  • Joost Burger: Short to midterm survivorship of cemented and uncemented medial unicompartmental knee arthroplasty 
Posters
  • First and second revision of metal-on-metal resurfacing hip prostheses compared to non-metal-on-metal total hip prostheses in young (<55 years) Dutch patients Anneke Spekenbrink-Spooren, Liza van Steenbergen, Geke Denissen, Wierd Zijlstra, Wim Schreurs, Rob Nelissen
  • Similar short to midterm survivorship in lateral compared to medial unicompartmental knee arthroplasty - An analysis of data from the Dutch Arthroplasty Register Joost Burger, Laura Kleeblad, Inger Sierevelt, Wieger Horstmann, Rutger van Geenen, Liza van Steenbergen, Peter Nolte 
  • Projections of total knee replacement in the Netherlands from 2018 to 2030: A first demographic prediction based on LROI register data Marieke Ostendorf, Liza van Steenbergen, Taco Gosens
Het eerstvolgende ISAR-congres is weer virtueel en vanuit Denemarken.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.