19 november 2020

Publicatie Acta Orthopaedica: Vergelijken totale heupprothesen in LROI en NARA-register

Op 10 november 2020 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel Total hip arthroplasties in the Dutch Arthroplasty Register (LROI) and the Nordic Arthroplasty Register Association (NARA): comparison of patient and procedure characteristics in 475,685 cases online.

Het onderzoek is een internationale samenwerking, uitgevoerd met data van LROI en het NARA-register door Liza van Steenbergen, Keijo Mäkelä, Johan Kärrholm, Ola Rolfson, Søren Overgaard, Ove Furnes, Alma Pedersen, Antti Eskelinen, Geir Hallan, Wim Schreurs en Rob Nelissen. Zij concludeerden dat het combineren van registerdata zoals die van LROI en NARA mogelijk blijkt. Zo kunnen we opvallende implantaten, specifieke patiëntgroepen of uitkomstmaten die weinig voorkomen nader bekijken. Bekijk ook de NL samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.