21 september 2020

Publicatie Acta Orthopaedica: Verschillende antibioticumprotocollen geven geen verschil in kans op revisie van THP en TKP vanwege infectie binnen 1 jaar

Op 23 juli 2020 pubilceerde Acta Orthopaedica het artikel Similar risk of complete revision for infection with single-dose versus multiple-dose antibiotic prophylaxis in primary arthroplasty of the hip and knee: results of an observational cohort study in the Dutch Arthroplasty Register in 242,179 patients online.
Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Wout Veltman, Erik Lenguerrand, Dirk Jan Moojen, Michael Whitehouse, Rob Nelissen, Ashley Blom en Rudolf Poolman. Zij concludeerden dat er op basis van LROI-data geen significant verschil is in het risico op een volledige revisie vanwege infectie binnen één jaar na een primaire THP en TKP-ingreep tussen in Nederland gebruikte antibioticumprotocollen. 

Bekijk ook de NL samenvatting met infographic
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.