20 mei 2020

Publicatie Acta Orthopaedica: Kans op sterfte en revisie bij gecementeerde en ongecementeerde kophalsprothesen na gebroken heup

Op 14 april 2020 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel Mortality and revision rate of cemented and uncemented hemiarthroplasty after hip fracture: an analysis of the Dutch Arthroplasty Register (LROI) online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Bouke Duijnisveld, Koen Koenraadt, Liza van Steenbergen en Stefan Bolder. Zij concludeerden dat een ongecementeerde KHP overwogen kan worden bij patiënten met een hoog risico op het botcement-implantatiesyndroom met een korte levensverwachting. Op de lange termijn is er geen verschil in sterfte tussen patiënten die een gecementeerde of een ongecementeerde KHP krijgen vanwege een gebroken heup.

Het advies is om voor de prothesebehandeling van een gebroken heup een gecementeerde KHP te gebruiken omdat de kans op revisie lager is dan bij een ongecementeerde KHP. Bekijk ook de NL samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.