31 maart 2020

Publicatie Journal of Arthroplasty: Kans op revisie na laterale en mediale unicondylaire knieprothese

Op 17 februari 2020 publiceerde Journal of Arthroplasty het artikel A Comprehensive Evaluation of Lateral Unicompartmental Knee Arthroplasty Short to Mid-Term Survivorship, and the Effect of Patient and Implant Characteristics: An Analysis of Data From the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Joost Burger, Laura Kleeblad, Inger Sierevelt, Wieger Horstmann, Rutger van Geenen, Liza van Steenbergen en Peter Nolte. Zij concludeerden dat het risico op revisie op de korte tot middellange termijn voor laterale en mediale UKP’s vergelijkbaar is. De kans op revisie lijkt hoger bij een mobile-bearing laterale UKP. De redenen voor revisie zijn afhankelijk van de lateraliteit van de UKP. Deze bevindingen weerspiegelen de verschillen in anatomie en kinematica tussen het mediale en laterale deel. Dit suggereert dat de chirurgische techniek moet worden aangepast aan het compartiment. Bekijk de NL samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.