16 april 2024

Terugblik LROI-symposium 2024

Op 12 april jl. organiseerde de LROI ’s middags in Utrecht een symposium ter ere van het afscheid van Wim Schreurs als hoogleraar LROI. Hij reflecteerde op vijf jaar hoogleraarschap en tal van sprekers schetsten met elkaar een beeld over de LROI, onderzoek met LROI-data en de ontwikkeling van de LROI:De LROI brengt orthopedie in beeld sinds 2007. Wat is er veranderd in de loop der jaren en waar gaan we naartoe? Van de registratie van heup- en knieprothese-operaties naar ook registratie van andere prothesen, registratie van klompvoetbehandelingen, complicaties en straks de registratie van voorste-kruisbandoperaties. Tevens was er aandacht voor AI bij de presentaties. Op naar een next level LROI!

Een van de conclusies was: door de goede samenwerking tussen de LROI en de NOV kan optimaal gebruik worden gemaakt van de fantastische bron van data die de LROI biedt en ontwikkelt de registratie zich steeds verder! Zo werken we aan kwaliteit en kunnen we het belang van de orthopedie voor mens en maatschappij aantonen!

Dank aan alle sprekers voor de inspirerende, leerzame en interessante middag. Speciaal dank aan Wim Schreurs voor zijn inzet en werk voor de LROI! Zijn hoogleraarschap 'Landelijke registratie orthopedische implantaten en operatieve verrichtingen' werd met dit symposium afgesloten.Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.