12 augustus 2021

Publicatie CORR: Verzameling en rapportage van PROMs in internationale orthopedische implantatenregisters

Op 21 juli 2021 publiceerde CORR het artikel Collection and Reporting of Patient-reported Outcome Measures in Arthroplasty Registries: Multinational Survey and Recommendations online. Het onderzoek is uitgevoerd door Eric Bohm, Sarah Kirgy, Elly Trepman, Brian Hallstrom, Ola Rolfson, Mark Wilkinson, Adrian Sayers, Søren Overgaard, Stephen Lyman, Patricia Franklin, Jennifer Dunn, Geke Denissen, Annette W-Dahl, Lina Holm Ingelsrud en Ronald Navarro. Aanbevelingen zijn gedaan door leden van de ISAR PROMs-werkgroep.

De onderzoeksgroep concludeerde dat hoewel de registers verschilden wat betreft verzameling en gebruik van PROMs, er voldoende overeenkomsten waren die internationale vergelijkingen van PROMs van toegevoegde waarde maken. De ISAR PROMs-werkgroep doet aanbevelingen voor transparante rapportage op het gebied van demografische en klinische kenmerken, proces van dataverzameling, data-analyse en resultaten, om deze vergelijkingen mogelijk te maken.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.