07 januari 2019

Wim Schreurs bijzonder hoogleraar registratie orthopedische implantaten

Dr. Wim Schreurs is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Landelijke registratie orthopedische implantaten en operatieve verrichtingen aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Deze bijzondere leerstoel is een initiatief van de NOV met als doel meer aandacht voor de verbetering van de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van het gebruik van orthopedische implantaten in onderwijs en onderzoek. Het is de eerste en enige leerstoel op dit gebied in Nederland.

Dr. Wim Schreurs is orthopedisch chirurg in het Radboudumc. Hij is gespecialiseerd in gewrichtsvervangende chirurgie bij jonge patiĆ«nten en revisiechirurgie van gefaalde heupprothesen. Schreurs heeft een groot orthopedisch netwerk zowel binnen als buiten Nederland. Hij was tot voor kort voorzitter van de Wetenschappelijke Adviesraad van de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) en voorzitter van de European Hip Society. Dit - gecombineerd met een duidelijke visie om het draagvlak voor de landelijke registratie van orthopedische implantaten en operatieve verrichtingen te vergroten - maakt Schreurs tot de gedroomde kandidaat voor deze leeropdracht.

Dr. Wim Schreurs (1957) studeerde Geneeskunde aan de Radboud Universiteit en behaalde in 1988  zijn arts-examen. In 1988 legde hij ook het Amerikaanse artsen examen (ECFMG) af. Aansluitend werkte hij als onderzoeker in het Laboratorium voor Experimentele Orthopedie in het Radboudumc. 
In 1994 promoveerde hij op Onderzoek naar Revisiechirurgie van gefaalde heupprothesen. Van 1990 tot 1996 volgde hij de opleiding tot Orthopedisch Chirurg en de opleiding Orthopedie aan het Radboudumc. Sindsdien is hij staflid Orthopedie bij het Radboudumc.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.