16 juni 2017

NOV-leden registreren heupfracturen ook in DHFA

De Dutch Hip Fracture Audit (DHFA) is een initiatief van de NVT (subvereniging NVVH), de NOV, de NVKG en de NIV. De registratie wordt gefaciliteerd door DICA. 
In de DHFA worden alle patiënten geregistreerd die vanwege een heupfractuur conservatief of operatief behandeld worden in uw ziekenhuis. Gezien de gedeeltelijke overlap met de LROI, waarin die patiënten worden geregistreerd die vanwege een heupfractuur een heupprothese geïmplanteerd krijgen, streeft de NOV er met de NVT naar de registratielast zo laag mogelijk te houden. Een oplossing daarvoor (koppeling) wordt op dit moment technisch ingeregeld.

Zoals overeengekomen in de ALV van 20 mei 2016 worden de NOV-leden opgeroepen vanaf heden alle heupfracturen te registreren in de DHFA. De patiënt- en implantaatkenmerken van de patiënten die na een heupfractuur een prothese krijgen, dienen nog wel vastgelegd te worden in de LROI-database. Deze gegevens worden namelijk niet in de DHFA geregistreerd. Binnenkort wordt in de DHFA waarin u een heupfractuur registreert, een automatische koppeling gemaakt met de LROI. 

Voor het aanmelden van uw ziekenhuis bij de DHFA (of voor vragen), kunt u contact opnemen met de servicedesk van DICA: Telefonisch: 088-570 00 10 op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Per e-mail: dica-servicedesk@mrdm.nl. Voor meer informatie; zie de brief van DICA.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.