Indicatoren aanleveren

Op de transparantiekalender van Zorginstituut Nederland staan enkele kwaliteitsindicatoren die betrekking hebben op LROI-data. Om het voor de zorgaanbieders zo gemakkelijk mogelijk te maken, leveren we deze kwaliteitsindicatoren direct aan vanuit de LROI. De zorgaanbieders moeten de indicatoren echter nog wel accorderen. 

U vindt de kwaliteitsindicatoren in het LROI portaal. Hier staat een pdf-document met alle indicatoren zoals deze vanuit de LROI worden aangeleverd.  

Voorwaarden leden NFU en NVZ

De NVZ en NFU kiezen ervoor om de aanlevering van kwaliteitsindicatoren centraal te regelen in het OmniQ portaal. Ook de heup en knie-indicatoren worden via OmniQ aangeleverd. Indicatoren die je direct uit de LROI kunt halen, worden opgenomen in OmniQ. De planning is als volgt:

  • 15 februari 2017: LROI indicatoren zijn beschikbaar in OmniQ.
  • 15 februari 2017 tot 25 maart 2017: Twee keer per week een update van indicatoren van LROI naar OmniQ. De indicatoren zijn nog niet transparant en kunnen nog gecontroleerd en gecorrigeerd worden.
  • 25 maart 2016: Laatste update van gegevens uit de LROI. Let op: vóór deze datum moeten alle gegevens over verslagjaar 2016 zijn ingevoerd in de LROI!
  • 1 april tot 15 april 2017: Indicatoren accorderen in OmniQ voor verzending naar Zorginstituut Nederland. 
Voorwaarden leden ZKN

ZKN kiest ervoor om de aanlevering van kwaliteitsindicatoren centraal te regelen in het DESAN portaal. Ook de heup en knie-indicatoren worden via DESAN aangeleverd. Indicatoren die we direct uit de LROI kunnen halen, worden opgenomen in DESAN. De planning is als volgt:

  • 15 maart 2017: LROI indicatoren zijn beschikbaar in DESAN.
  • 25 maart 2017: Definitieve indicatoren uit de LROI worden naar DESAN gestuurd. DESAN geeft deze indicatoren na 1 april 2017 weer in het portaal. Let op: vóór deze datum moeten alle gegevens over verslagjaar 2016 in de LROI zijn ingevoerd.
  • 1 april tot 15 april 2017: Indicatoren accorderen in DESAN voor verzending naar het Zorginstituut Nederland. 
Indicatorensets heup en knie
Hier vindt u de indicatorenset voor heup- en knieprothesen voor 2017:


Beschikbare downloads


Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.