Indicatoren aanleveren

Op de transparantiekalender van Zorginstituut Nederland staan enkele kwaliteitsindicatoren die betrekking hebben op LROI-data. Om het voor de zorgaanbieders zo gemakkelijk mogelijk te maken, leveren we deze kwaliteitsindicatoren direct aan vanuit de LROI. De zorgaanbieders moeten de indicatoren echter nog wel accorderen.

U vindt de kwaliteitsindicatoren in het LROI portaal. Hier staat een pdf-document met alle indicatoren zoals deze vanuit de LROI worden aangeleverd.

Voorwaarden leden NFU en NVZ

De NVZ en NFU kiezen ervoor om de aanlevering van kwaliteitsindicatoren centraal te regelen in het OmniQ-portaal. Ook de heup en knie-indicatoren worden via OmniQ aangeleverd. Indicatoren die we direct uit de LROI kunnen halen, worden opgenomen in OmniQ. De planning voor de indicatorenaanlevering 2018 is als volgt:

  • 1 januari 2018: opening OmniQ voor de Transparantiekalender.
  • 5 februari 2018: eerste import van heup en knie-indicatoren uit LROI naar het OmniQ-portaal. De indicatoren worden twee keer per week bijgewerkt met nieuwe gegevens uit de LROI.
  • 20 maart 2018: de raad van bestuur ontvangt de definitieve code voor het ondertekenen van de Transparantiekalender.
  • 31 maart 2018: definitieve import van LROI gegevens naar het OmniQ-portaal.
  • 1 april 2018-14 april 2018: de raad van bestuur ondertekent de gegevensset in het OmniQ-portaal.

Wij adviseren u om alle LROI-gegevens over registratiejaar 2017 voor 30 maart 2018 in te voeren. Wilt u een batch-upload van uw gegevens doen (PROMs of ingrepen) dan verzoeken wij u deze upload voor 1 februari 2018 te realiseren. Dit geeft voldoende tijd om eventuele onvolkomenheden in de data tijdig op te lossen.

Voorwaarden leden ZKN

ZKN kiest ervoor om de aanlevering van kwaliteitsindicatoren centraal te regelen in het DESAN-portaal. Ook de heup en knie-indicatoren worden via DESAN aangeleverd. Indicatoren die we direct uit de LROI kunnen halen, worden opgenomen in DESAN. De planning voor de indicatorenaanlevering 2018 is als volgt:

  • 1 maart 2018: voorlopige import van heup en knie-indicatoren uit LROI naar Desan. de indicatoren worden niet tussentijds bijgewerkt.
  • 14 maart 2018: definitieve import van LROI-gegevens naar het portaal van Desan.
  • 15 maart 2018-31 maart 2018: de klinieken ondertekenen de gegevensset in het portaal van Desan.

Wij adviseren u om alle LROI-gegevens over registratiejaar 2017 voor 14 maart 2018 in te voeren. Wilt u een batch-upload van uw gegevens doen (PROMs of ingrepen) dan verzoeken wij u dit voor 1 februari 2018 te realiseren. Dit geeft voldoende tijd om eventuele onvolkomenheden in de data tijdig op te lossen.

Indicatorensets heup en knie
Hier vindt u de indicatorenset voor heup- en knieprothesen voor 2017:


Beschikbare downloads


Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.